ESS | UTRECHT

EVERY SINGLE STREET IN UTRECHT

Rene Kuijs werd geïnspireerd door Rickey Gates (niet Gervais) en besloot om alle straten van Rotterdam te lopen. Dat wil ik ook! Niet van Rotterdam natuurlijk, maar de straten van mijn eigen stad: Utrecht – every single street.

Waar te beginnen? En wat betekent dat eigenlijk, alle straten van Utrecht lopen? Is een stukje straat voldoende? Mag je meerdere keren door hetzelfde stuk straat lopen? Het is een uitdaging waarin structuur en richtingsgevoel centraal staan: twee van mijn persoonlijke zwaktes. Maar aangezien ik voorlopig nergens naartoe ga, is dit een perfect moment om deze uitdaging aan te gaan. Overigens is het ook een mooie manier om mijn megatrage duurlopen die Trenara me voorschrijft door te komen. Snel lopen is namelijk geen optie.


Wil jij een keertje meelopen om je buurt te laten zien of omdat je van verdwalen en chaos houdt? Je bent meer dan welkom!

THE RULES OF THE GAME

  1. Het moet veilig zijn; een snelweg sla ik dus over. Gangsterwijken staan overigens wel gewoon op de kaart – letterlijk.
  2. Een straat is een straat als je er ook met een auto in kunt, behalve als het privéterrein is. Elke straat loop ik van het begin tot het eind en straten mogen meerdere keren gelopen worden, al hoop ik dat zo min mogelijk te doen. De straat hoeft overigens niet twee kanten op gelopen te worden, maar dat mag wel.
  3. Is er een straat afgesloten? Pech! Imperfectie is goed. het is klaar wanneer het klaar is.

KAARTJES VAN UTRECHTSE STRAATJES


PLAATJES VAN UTRECHTSE STRAATJES